Klasyk każdej imprezy, czyli wrapy. Możecie serwować je jako finger food, ale również w formie pełnoprawnego dania. Co najlepsze, do ich przygotowania możecie wykorzystać niemal każde warzywo. Nasza wersja jest klasyczna, ale śmiało eksperymentujcie dodając np. rukolę, kukurydzę czy groszek.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia meksykańska
Metoda przyrządzania: Grillowanie
1 opakowanie łososia wędzonego na gorąco
2 wrapy
6 liści sałaty
6 plastrów świeżego ogórka
6 pasków czerwonej papryki
drobno posiekany szczypiorek
jogurt naturalny
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz
W miseczce wymieszaj jogurt z sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
Na każdego wrapa połóż po 3 listki sałaty, ogórka, paprykę i rozdrobnionego łososia. Całość polej sosem i posyp szczypiorkiem.
Zwiń wrapy. Możesz je dodatkowo podgrzać w opiekaczu lub zjeść na zimno.