Tradycyjny śledź w śmietanie

decorator

Opis przepisu

Brak pomysłu na pyszną i szybką przekąskę? Spróbuj naszego przepisu na tradycyjnego, polskiego śledzia w śmietanie. Podpowiadamy: śledzik stworzy świetną kompozycję smaku z młodymi ziemniakami gotowanymi w mundurkach.

Kategoria: Potrawy ze śledziem

Główny składnik: Śledź

Czas całkowity: 30 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 2 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Filety ze śledzia z krojoną cebulką

Zobacz

Składniki:

  • 1 opakowanie śledzi marynowanych

  • 1 śmietana 18%

  • 1 jabłko

  • 1 duża cebula

  • 2 duże ogórki kiszone

  • 1 pęczek szczypiorku

  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Śledzie odsącz z marynaty i wysusz. Następnie przekrój w mniejsze kawałki.

  2. Do dużej miski wlej śmietanę, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, jabłko, ogórki kiszone oraz szczypiorek. Marynatę dopraw solą i pieprzem do smaku.

  3. Do marynaty dodaj śledzia i wymieszaj. Odstaw na 2 godziny do lodówki.

Galeria:

Polecane przepisy: