Brak pomysłu na pyszną i szybką przekąskę? Spróbuj naszego przepisu na tradycyjnego, polskiego śledzia w śmietanie. Podpowiadamy: śledzik stworzy świetną kompozycję smaku z młodymi ziemniakami gotowanymi w mundurkach.
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 30 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
1 opakowanie śledzi marynowanych
1 śmietana 18%
1 jabłko
1 duża cebula
2 duże ogórki kiszone
1 pęczek szczypiorku
sól i pieprz
Śledzie odsącz z marynaty i wysusz. Następnie przekrój w mniejsze kawałki.
Do dużej miski wlej śmietanę, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, jabłko, ogórki kiszone oraz szczypiorek. Marynatę dopraw solą i pieprzem do smaku.
Do marynaty dodaj śledzia i wymieszaj. Odstaw na 2 godziny do lodówki.