Goście zapowiedzieli się z wizytą, a ty nie masz pomysłu, co im zaserwować? Możesz postawić na coś znacznie ciekawszego niż sałatka lub chipsy. Ta prosta i efektowna przekąska z łososiem z pewnością ekspresowo zniknie z talerzy.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: 10 porcji
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Bio Łosoś wędzony na zimno
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 szklanka jogurtu
2 łyżki oleju
serek kremowy naturalny
koperek
Mąkę przesiej do miski i połącz z pozostałymi składnikami. Ciasto powinno być gładkie i bez grudek.
Na patelni rozgrzej olej. Placki smaż z obu stron, aż się zarumienią i wyrosną.
Placuszki posmaruj serkiem naturalnym i ułóż na nim plasterki łososia. Udekoruj koperkiem.