Mini fritatty z łososiem

decorator

Opis przepisu

Frittaty – już z nazwy brzmią smakowicie! Koniecznie spróbujcie, bo jesteśmy pewni, że łososiowe muffinki podbiją serca Waszych gości!

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 40 minut

Poziom trudności: Średni

Ilośc porcji: 6 porcji

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Pieczenie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony na gorąco

Zobacz

Składniki:

  • 1 opakowanie łososia wędzonego na gorąco

  • 5 jajek

  • 1 opakowanie śmietany kremówki

  • 1/2 czerwonej papryki

  • 1/2 pomidora bez miąższu

  • 3-4 pomidory suszone bez zalewy

  • kapary i świeża bazylia do dekoracji

  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Do miski wbij jajka i dodaj śmietanę, sól i pieprz. Wymieszaj.

  2. Foremki na muffinki natłuść, a na dnie poukładaj pokrojone drobno warzywa. Zalej jajkami ze śmietaną. Na wierzchu poukładaj łososia.

  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 30 minut. Jajka powinny być całkowicie ścięte.

  4. Frittaty smakują dobrze i na ciepło, i na zimno. Gotowe udekoruj kaprami i świeżym ziołami np. bazylią.

Galeria:

Polecane przepisy: