Frittaty – już z nazwy brzmią smakowicie! Koniecznie spróbujcie, bo jesteśmy pewni, że łososiowe muffinki podbiją serca Waszych gości!
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Średni
Ilośc porcji: 6 porcji
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
1 opakowanie łososia wędzonego na gorąco
5 jajek
1 opakowanie śmietany kremówki
1/2 czerwonej papryki
1/2 pomidora bez miąższu
3-4 pomidory suszone bez zalewy
kapary i świeża bazylia do dekoracji
sól i pieprz
Do miski wbij jajka i dodaj śmietanę, sól i pieprz. Wymieszaj.
Foremki na muffinki natłuść, a na dnie poukładaj pokrojone drobno warzywa. Zalej jajkami ze śmietaną. Na wierzchu poukładaj łososia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 30 minut. Jajka powinny być całkowicie ścięte.
Frittaty smakują dobrze i na ciepło, i na zimno. Gotowe udekoruj kaprami i świeżym ziołami np. bazylią.