Naleśniki w formie szybkiej przekąski? Czemu nie! Wytrawne rollsy z ciasta naleśnikowego możecie urozmaicić wszelkimi ulubionymi dodatkami: szpinakiem, zielonym ogórkiem czy papryką. W naszej wersji znajdziecie pysznego łososia, serek mascarpone i sałatę. Takie połącznie doskonale sprawdzi się na karnawałowym stole. Smacznego!
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
1 opakowanie bio łososia wędzonego na zimno SuperFish
2 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1 1/2 szklanki mleka
1 opakowanie serka mascarpone
sałata masłowa
sól i pieprz
Wszystkie składniki na ciasto połącz w misce i dokładnie wymieszaj.
Na rozgrzaną patelnię z olejem wylewaj chochlą ciasto. Smaż naleśniki z dwóch stron na złoty kolor.
Ostudzone naleśniki posmaruj serkiem, połóż liście sałaty i równomiernie rozłóż plastry łososia.
Zwiń naleśniki i pokrój ja na roladki o szerokości ok. 2 cm. Udekoruj pokrojonym szczypiorkiem i kiełkami.