Nasze burgery to porcje idealne nie tylko do typowo amerykańskich przysmaków, ale również do klasycznych kanapek. Sprawdzą się w roli śniadania - również drugiego w pracy czy szkole.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 1 osoby
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Burger z łososia wędzony na gorąco z czosnkiem
1 bułka z ziarnami
1 awokado
1 pomidor
1/2 czerwonej cebulki
kolendra
1 łyżka majonezu
sól i pieprz
Awokado pokrój w kostkę, dodaj 1/2 pokrojonego w kostkę pomidora (bez gniazd nasiennych) oraz drobno posiekaną cebulkę. Posól i popieprz, wymieszaj.
Burgery i przekrojoną bułkę grilluj na patelni grillowej.
Dolną część bułki posmaruj majonezem i wyłóż sałatkę z awokado, następnie ciepłego burgera i plaster pomidora oraz kolendrę. Nakryj górną częścią zgrillowanej bułki.