Kanapka na ciepło z sałatką z awokado

decorator

Opis przepisu

Nasze burgery to porcje idealne nie tylko do typowo amerykańskich przysmaków, ale również do klasycznych kanapek. Sprawdzą się w roli śniadania - również drugiego w pracy czy szkole.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 20 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 1 osoby

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Smażenie

Wykorzystana ryba

Burger z łososia wędzony na gorąco z czosnkiem

Zobacz

Składniki:

  • Burger z łososia wędzony na gorąco z czosnkiem

  • 1 bułka z ziarnami

  • 1 awokado

  • 1 pomidor

  • 1/2 czerwonej cebulki

  • kolendra

  • 1 łyżka majonezu

  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Awokado pokrój w kostkę, dodaj 1/2 pokrojonego w kostkę pomidora (bez gniazd nasiennych) oraz drobno posiekaną cebulkę. Posól i popieprz, wymieszaj.

  2. Burgery i przekrojoną bułkę grilluj na patelni grillowej.

  3. Dolną część bułki posmaruj majonezem i wyłóż sałatkę z awokado, następnie ciepłego burgera i plaster pomidora oraz kolendrę. Nakryj górną częścią zgrillowanej bułki.

Galeria:

Polecane przepisy: