Składniki
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, gorczycę, soję, seler, jaja, mleko (łącznie z laktozą).
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1320 kJ/319 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 27 g |
kwasy tłuszczowe nasycone | 3,3 g |
Węglowodany, w tym: | 9,7 g |
cukry | 9,3 g |
Białko | 8,4 g |
Sól | 1,9 g |
Kwasy tłuszczowe Omega-3: | 3,9 g |
w tym suma EPA i DHA: | 14,63 g |
%RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
"Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka."
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.