Jedna z pyszniejszych sałatek kuchni francuskiej! Sałatka nicejska to przepis, który musicie poznać. Jest piękna, kolorowa i niezwykle pyszna. Możecie ją podać jako przystawkę lub nawet drugie danie.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnia francuska
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Łosoś wędzony na gorąco
mix sałat
4 jajka ugotowane na twardo
1/2 główki czerwonej cebulki
10 czarnych oliwek
sezam do posypania
pietruszka do dekoracji
Składniki na sos:
oliwa z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
W misce kolejno wyłóż mix sałat, kawałki łososia oraz ugotowane i pokrojone jajka.
Dodaj drobno posiekaną cebulkę i oliwki.
Przygotuj sos, łącząc ze sobą sok z cytryny, musztardę oraz oliwę.
Sałatkę polej sosem, posyp pietruszką i sezamem.