Wytrawne gofry? Bardzo proszę! W naszej wersji użyliśmy naszego klasycznego łososia wędzonego na zimno oraz rukolę, która wspaniale równoważy smak.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Smażenie
Łosoś wędzony na zimno w dymie dębowym
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
1/2 szklanki oleju roślinnego
1 i 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
Rukola
Serek naturalny do posmarowania gofrów
Cytryna
Sól i pieprz
Mąkę przesiej. Wszystkie składniki umieść w misce i dokładnie wymieszaj lub zmiksuj na jednolitą masę.
Rozgrzej gofrownicę. Nałóż ciasto chochlą i rozprowadź ciasto dokładnie po całej powierzchni. Piecz ok 3 minut.
Gofry posmaruj serkiem. Wyłóż rukolę oraz plasterki łososia. Skrop sokiem z cytryny.