Klasyka w odświeżonej wersji, czyli sałatka śledziowa z... ziemniakami. Smacznego!
Kategoria: Potrawy ze śledziem
Główny składnik: Śledź
Czas całkowity: 40 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 2 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
1 opakowanie Filetów ze śledzia z kolorowym pieprzem
0,5 kg ziemniaków do pieczenia
kilka pomidorków koktajlowych
natka pietruszki
oliwa
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka miodu
Ziemniaki dobrze umyj i nie obieraj. Podgotuj w osolonej wodzie przez ok. 10 minut następnie upiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ziemniaki piecz ok. 20 minut.
Upieczone ziemniaki ostudź i pokrój w ćwiartki. Do miski dodaj ziemniaki, pokrojonego śledzia, pomidorki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Oliwę wymieszaj z octem i miodem, delikatnie posól i polej sosem sałatkę.