Lekkie, a do tego zdrowe danie, które przygotujecie w dosłownie 15 minut.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 20 minut
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
Łosoś wędzony w dymie dębowym na zimno
450 g kalafiora i brokuła (najlepiej świeżych)
100 ml śmietany 18%
2 łyżki masła
2-3 ząbki czosnku
1 cytryna
ser mozzarella
Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i ugotuj do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania (przez ok. 1 minutę).
Na patelni zeszklij posiekany czosnek i po chwili dodaj odcedzone warzywa.
Do warzyw dodaj śmietanę oraz ser. Jeśli używasz mozzarelli w kulce, pokrój ją wcześniej na mniejsze kawałki.
Łososia pokrój w paski i dodaj do warzyw.
Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Warzywa z wędzonym łososiem możesz podać posypane dodatkowo świeżym koperkiem.