Krążki pumpernikla z pastą z łososia

decorator

Opis przepisu

Małe kromki pumpernikla, puszysty serek naturalny i przepyszny łosoś – czy wyobrażacie sobie smaczniejszą przekąskę? Charakterystyczne nuty smakowe są w tym przepisie dodatkowo podbite kaparami, które z powodzeniem możecie zastąpić np. oliwkami.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 20 minut

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 4 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Łosoś wędzony na gorąco z pieprzem

Zobacz

Składniki:

  • 1 opakowanie Łososia wędzonego na gorąco z pieprzem SuperFish

  • 1 opakowanie naturalnego serka do smarowania

  • kapary

  • koperek

  • łyżka soku z cytryny

  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Serek przełóż do miski i dodaj łososia. Popieprz i delikatnie posól do smaku.

  2. Dodaj pokrojone kapary, sok z cytryny i świeży koperek, wymieszaj.

  3. Krążki pumpernikla posmaruj serkiem, udekoruj kaparami i świeżym koperkiem.

Galeria:

Polecane przepisy: