Zupa krem z białych szparagów

decorator

Opis przepisu

Przepyszna, lekka, zdrowa zupa krem z białych szparagów podawana w towarzystwie łososia wędzonego zachwyci każdego. Można podawać na ciepło lub na zimno.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 60min

Poziom trudności: Łatwy

Ilośc porcji: dla 4 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Gotowanie

Wykorzystana ryba

Bio Łosoś wędzony na zimno

Zobacz

Składniki:

  • 100g łososia wędzonego na zimno w dymie dębowym SuperFish

  • 1000g białych szparagów

  • 25g cebuli

  • 400g bulionu

  • 70g śmietany

  • 15g masła

Przygotowanie:

  1. Szparagi obrać i pokroić na 2cm kawałki. Cebulę poszatkować i podsmażyć na maśle. Zalać bulionem i dodać szparagi. Gotować 15minut. Po tym czasie doprawić i dodać śmietanę. Wymieszać i wszystko zblendować na gładki krem. Podawać z łososiem wędzonym.

Galeria:

Polecane przepisy: