Przepyszna, lekka, zdrowa zupa krem z białych szparagów podawana w towarzystwie łososia wędzonego zachwyci każdego. Można podawać na ciepło lub na zimno.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 60min
Poziom trudności: Łatwy
Ilośc porcji: dla 4 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Gotowanie
100g łososia wędzonego na zimno w dymie dębowym SuperFish
1000g białych szparagów
25g cebuli
400g bulionu
70g śmietany
15g masła
Szparagi obrać i pokroić na 2cm kawałki. Cebulę poszatkować i podsmażyć na maśle. Zalać bulionem i dodać szparagi. Gotować 15minut. Po tym czasie doprawić i dodać śmietanę. Wymieszać i wszystko zblendować na gładki krem. Podawać z łososiem wędzonym.