Jedno z lepszych połączeń, jakich możecie spróbować. Chrupiące ziemniaki idealnie łączą się z kremowym awokado oraz łososiem.
Kategoria: Potrawy z łososiem
Główny składnik: Łosoś
Czas całkowity: 30 minut
Ilośc porcji: dla 6 osób
Rodzaj kuchni: kuchnie świata
Metoda przyrządzania: Pieczenie
1 opakowanie łososia wędzonego w dymie klonowym SuperFish
6 ugotowanych średnich ziemniaków w mundurkach
2 dojrzałe awokado
1 czerwona cebula
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki oleju
1 łyżka czosnku granulowanego
sól i pieprz
Ziemniaki zgnieć dłonią. Posmaruj olejem i posyp czosnkiem. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piecz przez 20 minut.
Awokado obierz ze skórki i przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną cebulę oraz sok z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na upieczone ziemniaki połóż porcję pasty z awokado oraz łososia.