Chrupiące ziemniaki z kremowym awokado

decorator

Opis przepisu

Jedno z lepszych połączeń, jakich możecie spróbować. Chrupiące ziemniaki idealnie łączą się z kremowym awokado oraz łososiem.

Kategoria: Potrawy z łososiem

Główny składnik: Łosoś

Czas całkowity: 30 minut

Ilośc porcji: dla 6 osób

Rodzaj kuchni: kuchnie świata

Metoda przyrządzania: Pieczenie

Wykorzystana ryba

Łosoś sockeye wędzony na zimno plastry

Zobacz

Składniki:

  • 1 opakowanie łososia wędzonego w dymie klonowym SuperFish

  • 6 ugotowanych średnich ziemniaków w mundurkach

  • 2 dojrzałe awokado

  • 1 czerwona cebula

  • sok z 1/2 cytryny

  • 2 łyżki oleju

  • 1 łyżka czosnku granulowanego

  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki zgnieć dłonią. Posmaruj olejem i posyp czosnkiem. Włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i piecz przez 20 minut.

  2. Awokado obierz ze skórki i przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną cebulę oraz sok z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na upieczone ziemniaki połóż porcję pasty z awokado oraz łososia.

Galeria:

Polecane przepisy: