Składniki
łosoś atlantycki 93 % (Salmo salar – wyhodowane w Norwegii)
przyprawy (zawierają gorczycę)
sól
papryka 0,6 %
substancja zagęszczająca: karagen
izolat białka sojowego
glukoza
aromaty
przeciwutleniacz: askorbinian sodu
Cechy
naturalny dym bukowo-olchowy
dobre na zimno, na grill, do piekarnika, na patelnię
dobry posiłek
wędzony naturalnie
Wartości odżywcze |
w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 210 kcal |
Tłuszcz | 14 g |
Białko | 19 g |
Kwas tłuszczowy zawarty w rybach pomaga zapobiegać i zwalczać choroby serce, raka, depresję, artretyzm, chorobę Alzheimera, wrzody, cukrzycę, nadczynność tarczycy oraz inne choroby. Omega-3 znacznie polepsza koncentracje, a także podnosi poziom energetyczny.
"Witamina A konieczna jest dla utrzymania prawidłowego stanu skóry, włosów, paznokci a także
odpowiedni wzrost kości i zębów. Odgrywa również rolę w odbieraniu bodźców wzrokowych w siatkówce oka."
Witamina B12 odpowiada za prawidłową gospodarkę węglowodanową, białkową i tłuszczową organizmu. Wpływa również na procesy krwiotwórcze.
Wpływa na funkcjonowanie układu kostnego, nerwowego, mięśniowego, immunologicznego oraz krążenia. Pobudza wchłanianie fosforu oraz wapnia z przewodu pokarmowego.
Głównym działaniem witaminy E jest walka z wolnymi rodnikami, które codziennie atakują organizm człowieka. Ponadto wpływa na prawidłową krzepliwość krwi.
Jod jest niezbędny do produkcji hormonów tarczycy: tyroksyny i trójjodotyroniny. Od prawidłowego stężenia tych hormonów we krwi zależy m.in. prawidłowy rozwój i funkcjonowanie mózgu.